Portretten

TomWintersfotografie.nl

Ben jij op zoek naar een portret foto? Voor je werk of gewoon voor jezelf of voor je familie? Ik kan jou daar bij helpen.

Tomwinters fotografie focus man

Er zijn tal van redenen om een goede portretfoto te laten maken. Tegenwoordig is beeld erg bepalend voor alles wat er gebeurd. Het kan je net die ene baan bijvoorbeeld opleveren of juist niet. Bijvoorbeeld via LinkedIn. Ik kan jou helpen net die juiste foto te maken waar jij het beste van jou zelf in kan laten zien.
Met een portretfoto leg je iemand vast op een specifiek moment in zijn leven. Dit kan een mooi moment zijn maar natuurlijk ook een emotioneel moment. Emotie maakt het leven en emotie moet er zijn. Ik ben zeer tactvol en heb ervaring met allerlei momenten.

Over het algemeen zal je een dergelijke foto gebruiken om jezelf te laten zien. Je gezicht verteld veel en je wil natuurlijk dat jou verhaal over komt bij diegene die die foto moet zien. Of dat nu Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube of een intranet op je werk of eigen gehoste website is.

Ik kan je helpen die foto te maken met de uitdrukking die jij zoekt. Ik begrijp dat als iemand een foto wil maken dat die persoon ook zelf ideeën kan hebben. Misschien heb jezelf al een beeld of iets gezien op internet wat je zou willen. Hier is alle ruimte voor bij mij. Ik vind het fotograferen een samenwerking. Je staat mij bij niet alleen voor de lens maar krijgt ook de kans om zelf mee te denken. Ik kan altijd aan de hand van mijn kennis en ervaring kijken of het mogelijk is en proberen dat neer te zetten.

Aantal foto’s

Je krijgt een aantal foto’s van de shoot. Ik wil geen vast aantal noemen maar dit zal tussen de 5 en de 10 foto’s zijn. Deze foto’s zijn dan bewerkt en mooi opgepoetst en ik zal ook enkele zwart wit foto’s leveren. Ook vind ik het prettig om de “negatieven” ook mee te geven. Net als vroeger toen je ook alle foto`s gewoon mee kreeg als negatieven om eventueel later nogmaals kopieën van te maken. Bij mij krijg je dat erbij. Je kan altijd op een later moment de foto’s dan bekijken die ik niet geselecteerd heb en mij vragen om die alsnog te bewerken. Hier vraag ik dan wel een kleine vergoeding voor.

Bewerking

Ik gebruik de modernste vormen van nabewerking en kan ook met Photoshop werken. Dus hoge contrast foto’s, of juist een zwart wit foto, of een hele statige foto, etc. Alles is mogelijk.

Locatie

de locatie kan bij jou thuis zijn of ergens in je binnenstad op een mooie locatie of ergens in een bosrijk gebied. Let erop dat dat de achtergrond in een portretfoto voornamelijk de kleur bepaald en niet het hoofdonderwerp is. Het hoofdonderwerp ben jij. In de letterlijke zin van het woord.
Ook beschik ik over achtergrondpapier/doek om een egale kleur te maken. Maar vaak werkt een muur of lucht of bos net zo goed.